Међународна сарадња

Техничка школа Пожега - Средњошколски занатски центар Визау, Немачка

  

У периоду од 4-7. феб. 2015. године делегацијa Техничке школе, коју су чинили директор Славко Ђокић, пом.директора Зоран Јотић,  председник Школског одбора Владан Веснић и стручни сарадник-педaгог Снежана Стаматовић, појачани са председником Општине Пожега, Милованом Мићовићом као и власником  пп."ИНМОЛД Пласт" Гораном Јанковићем, је  боравила у Баварској области Немачке у градићу Визау у посети Средњошколском занатском центру. Поменута школа у Немачкој је водећа школа у Баварској, по нивоу, значају и опремљености као и величини.  Има укупно око 1800 ученика и 110 професора, сарађује са еминентним немачким фирмама из области, машинства, телекоминикација (ИТ сектор), туризма и угоститељства! Указала се одлична прилика да се оствари сарадње између школа на обострано задовољство. У Немачкој, већ поменутој школи је потписан Меморандум о сарадњи између школа, на пољу размене наставника и ученика као и могућности боравка ученика на завршним разредима друге школe! 

Захваљујући доброј припреми и реализацији посете укупан резултат је више него обећавајући! Немачки партнери су исказали велику жељу за сарадњом на свим нивоима и у том правцу ће бити остварени наредни кораци! Очекује се позив и долазак директора и професора у Техничку школу, као и посета Начелника округа  у коме се налази Визау!

Путовање и боравак као и посредовање у остваривању контакта подржала је Канцеларија GIZ  (Немачка народна помоћ) у Београду са којом школа има изузетну сарадњу!

ВЕСТИ

Written on 18/02/2016, 13:13 by Sreten
kodeks-oblacenjaКОДЕКС  ОБЛАЧЕЊА (потпун правилник и кодекс можете преузети у "Документима")         Тим одељењских...
Written on 20/11/2015, 10:45 by Sreten
poseta-bsz-nemackaПосета  BSZ Wiesau  нашој школи  (Стручни средњошколски центар - Визауа, Баварска, Немачка)...
Written on 09/02/2015, 12:58 by Zoran J.
medunarodna-saradnjМеђународна сарадња Техничка школа Пожега - Средњошколски занатски центар Визау, Немачка    У периоду...
Written on 10/10/2014, 06:28 by ЈоЗор
pr-sh-l-b-z-n-siljПројекат  "Школа без насиља"   У оквиру оперативног плана реализације пројекта "Школа без насиља" у...
Written on 09/10/2014, 10:00 by Zoran J.
pr-s-inПрактична настава у Атини!!! На основу плана и програма као и  договора са г-ђом Дубравком Лалић,...