VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack
VTEM Image Stack

Међународна сарадња

Техничка школа Пожега - Средњошколски занатски центар Визау, Немачка

  

У периоду од 4-7. феб. 2015. године делегацијa Техничке школе, коју су чинили директор Славко Ђокић, пом.директора Зоран Јотић,  председник Школског одбора Владан Веснић и стручни сарадник-педaгог Снежана Стаматовић, појачани са председником Општине Пожега, Милованом Мићовићом као и власником  пп."ИНМОЛД Пласт" Гораном Јанковићем, је  боравила у Баварској области Немачке у градићу Визау у посети Средњошколском занатском центру. Поменута школа у Немачкој је водећа школа у Баварској, по нивоу, значају и опремљености као и величини.  Има укупно око 1800 ученика и 110 професора, сарађује са еминентним немачким фирмама из области, машинства, телекоминикација (ИТ сектор), туризма и угоститељства! Указала се одлична прилика да се оствари сарадње између школа на обострано задовољство. У Немачкој, већ поменутој школи је потписан Меморандум о сарадњи између школа, на пољу размене наставника и ученика као и могућности боравка ученика на завршним разредима друге школe! 

Захваљујући доброј припреми и реализацији посете укупан резултат је више него обећавајући! Немачки партнери су исказали велику жељу за сарадњом на свим нивоима и у том правцу ће бити остварени наредни кораци! Очекује се позив и долазак директора и професора у Техничку школу, као и посета Начелника округа  у коме се налази Визау!

Путовање и боравак као и посредовање у остваривању контакта подржала је Канцеларија GIZ  (Немачка народна помоћ) у Београду са којом школа има изузетну сарадњу!

ВЕСТИ

Written on 18/02/2016, 13:13 by Sreten
kodeks-oblacenjaКОДЕКС  ОБЛАЧЕЊА (потпун правилник и кодекс можете преузети у "Документима")         Тим одељењских...
Written on 20/11/2015, 10:45 by Sreten
poseta-bsz-nemackaПосета  BSZ Wiesau  нашој школи  (Стручни средњошколски центар - Визауа, Баварска, Немачка)...
Written on 09/02/2015, 12:58 by Zoran J.
medunarodna-saradnjМеђународна сарадња Техничка школа Пожега - Средњошколски занатски центар Визау, Немачка    У периоду...
Written on 10/10/2014, 06:28 by ЈоЗор
pr-sh-l-b-z-n-siljПројекат  "Школа без насиља"   У оквиру оперативног плана реализације пројекта "Школа без насиља" у...
Written on 09/10/2014, 10:00 by Zoran J.
pr-s-inПрактична настава у Атини!!! На основу плана и програма као и  договора са г-ђом Дубравком Лалић,...