Посета  BSZ Wiesau  нашој школи

 (Стручни средњошколски центар

- Визауа, Баварска, Немачка)  

Директор  Dr. Wolfgang  Eckstein  са првим сарадницима посетио је нашу школу и општину. 

Била је прилика да се настави сарадња на основу потписаног Меморандума  у фебруара месеца у Немачкој када су наши представници боравили у Висауу!

Гости су у току три дана посетили школу као и привредне субјекте: Терморад- производња бојлера,  Хладњачу Кропс- прерада воћа ,   Перфом - перфорирани материјали и лимови, Инмолд- израда алата и пластичних производа као и Принц - кожна галантерија! 

Поредећи систем дуалног образовања у Немачкој и прве кораке који се догађају у Србији констатовано је да је Техничка школа у сарадњи са својим привредним партнерима (највише са ИНМОЛД-ом) већ далеко одмакла у примени таквих начина образовања што указује на њену водећу улогу у таквим облицима сарадње и учења!

Наставак сарадње са поменутом школом се већ наставља крајем месеца када два наставника Техничке школе путују у Немачку у Бисау, на седмодневни, међународни семинар посвећен  CNC  технологијама. То ће бити прилика да се и наши наставници и сарадници упознају са светским трендовима на пољу савремених технологија!

20.новембар 2015. године

   

 

ВЕСТИ

Written on 18/02/2016, 13:13 by Sreten
kodeks-oblacenjaКОДЕКС  ОБЛАЧЕЊА (потпун правилник и кодекс можете преузети у "Документима")         Тим одељењских...
Written on 20/11/2015, 10:45 by Sreten
poseta-bsz-nemackaПосета  BSZ Wiesau  нашој школи  (Стручни средњошколски центар - Визауа, Баварска, Немачка)...
Written on 09/02/2015, 12:58 by Zoran J.
medunarodna-saradnjМеђународна сарадња Техничка школа Пожега - Средњошколски занатски центар Визау, Немачка    У периоду...
Written on 10/10/2014, 06:28 by ЈоЗор
pr-sh-l-b-z-n-siljПројекат  "Школа без насиља"   У оквиру оперативног плана реализације пројекта "Школа без насиља" у...
Written on 09/10/2014, 10:00 by Zoran J.
pr-s-inПрактична настава у Атини!!! На основу плана и програма као и  договора са г-ђом Дубравком Лалић,...