У школску 2011/12. годину, у којој се низом пригодних манифестација обележава 110 година постојања школе, колектив Техничке школе је ушао са јединственим циљем и намером да унапреди укупни образовно-васпитни рад, свестан тежине обавеза и важности задатка.

Ни једног тренутка не запостављајући постигнуће ученика као основни и најважнији сегмент свог рада, обележавање школске славе Савиндана 2012. године, са домаћином- предузећем Ливница, односно директором г-ином Николом Шојић, протећиће у бројним културним и спортским манифестацијама. Биће то само још један показатељ наставка заједничке успешне сарадње. Започињање школовања прве генерације ливаца за потребе Ливница у Пожеги и Гучи представља јединствен догађај на плану повезивања школа са привредом. Потенс-Перфорација, INMOLD, Терморад, АТМ, NEXE Јелен-До, Цементара Косјерић, Путеви Пожега, Јединство Ужице су предузећа са којима школа има успешну сарадљу по питању и плана уписа и обављања практичне наставе.

У школској години која траје, централни догађај биће 18. маја 2012. год. када ће ученици, наставници, родитељи, социјални партнери и гости, свечаном академијом и Монографијом обележити 110 рада школе. Такође, негде у исто време бићемо и домаћини Републичког такмичења ученика за маш. тех. за компјутерско конструисање.

Ове школске године ( децембар 2011.) од стране Министарства просвете и науке наша школа је добила статус Републичког тренинг центара за континуирано образовање одраслих, што ће школи у перспективи свог развоја дати један нови печат. Иначе, у школи је као модерна визија развоја успостављена структура тимског рада у коју су укључени сви наставници.

Захваљујући оваквом приступу али и захваљујући свестраном раду и труду, својеврсном залагању ученика и наставника - на крају претходне школске године постигнут је веома добар успех и школа се први пут сврстала у ред школа у којима, између осталог, нема ученика који су понављали разред. Надамо се, да ће оваква слика ученика Техничке школе бити и у будућности!