У периоду од 7. до 10. маја, Техничка школа учествовала је у обележавању Недеље сећања и заједништва, са циљем да се афирмишу вредности хуманости, емпатије, толеранције и бриге о другима и окружењу.

Техничка школа у Пожеги је добила од Министарства просвете, статус јавно признатог организатора активности образовања одраслих (ЈПОА ОО), за реализацију активности признавања претходног учења (ППУ) и програме неформалног образовања.

Табела у прилогу.  

ШТА ТО ЗНАЧИ ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЛИЦА? 

Ако имате стечен 1. ниво НОКС-а (завршену Основну школу) и стекли сте стручне  компетенције, било образовањем или животним и радним искуством, поднећете пријаву Техничкој школи да сте заинтересовани за поступак признавања претходног учења за наведену квалификацију.

На основу остварених резултата на републичком такмичењу средњих стручних школа у Републици Србији у подручју рада машинство и обрада метала у рангу IV степена Техничка школа Пожега је проглашена НАЈУСПЕШНИЈОМ ШКОЛОМ!

Сајам образовања EDUFair организован је 12. марта 2023. год. у хотелу „Metropol“ у Београду. EDUFair је један од највећих европских саветодавних пројеката који представља најновије трендове у образовању у иностранству који се односи на професионалну перспективу и имплементацију. Пружа бесплатне савете за више од 30.000 младих људи годишње, а пеко 8.000 њих успешно пронађе и пријави се на изабрани универзитет у иностранству.

Шта је STEM образовање? STEM је акроним који се односи на неколико академских дисциплина: Science (наука), Technology (технологија), Engineering (инжењерство) и Mathematics (математика). Наука је веома широка област: почиње од света који нас окружује, служи да боље разумемо свет око нас. Да би се направиле ствари које нас окружују неопходно је инжењерство. Технологија је неизоставни део наших свакодневица и утиче на мењање света око нас. Све ове дисциплине се ослањају на математику коју свакодневно примењујемо у продавници, банци, итд. Уместо да се ове дисциплине проучавају засебно, STEM тежи да их уједини да се уче заједно.

Под слоганом „Кад је одмор није тешко“ отворен је 44. Међународни сајам туризма у Београду. Ученици и наставници наше школе имали су прилику да у суботу, 25. фебруара 2023. год. присуствују овом догађају, на коме се представило 350 излагача из 33 земље. Љубитељи путовања имали су прилику да се упознају са бројним атрактивним и егзотичним дестинацијама. Интересантна и широка понуда програма привукла је велики број посетилаца.

Дана 22. 2. 2023. у школи је обележен „Дан розе мајица“. Овај дан се обележава сваке године, последње среде у фебруару, које су постале симбол борбе против вршњачког насиља.

Како је настао „Дан розе мајица“?

Догађај се догодио 2007. године, када је  канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео вербално насиље од својих вршњака, након чега је покренута иницијатива. Ученик је обукао розе мајицу као знак подршке мајци, која је оболела од карцинома дојке. Купљено је 50 мајица које су подељене вршњацима у школи, у знак подршке ученику. Након тога су ученици долазили у школу у розе мајицама, које су постале симбол вршњачког насиља.

Техничка школа из Пожеге организује Обуку за електрозаваривача РЕЛ, МАГ и ТИГ поступком.
Пријава полазника до: 15.02.2023. године
Почетак обуке: 20.02.2023. године
Све информације можете добити на:
Телефон: 069/750-342
Mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Премијерка Републике Србије Ана Брнабић, 31.01.2023. године посетила је Техничку школу и обишла завршне радове на I фази реконструкције и изградње будућег Регионалног тренинг центра. Била је прилика да се покажу досадаши резултати као и планови за наставак и реализацију друге две фазе. Најављен је наставак реализације пројекта.

 
 
У среду, 30 новембра 2022. године Удружење биолога Крушевац у сарадњи са Научним клубом Крушевац – Центар за стручно усавршавање Крушевац и Стем образовни центар Београд су организовали четврти Фестивал биологије Биофест 4 „Биологија по мери деце“. Наставници биологије ван територије Крушевца су позвани да пошаљу материјале и представе примере добре праксе.

8. i 9. децембра 2022. године, делегација ученичког парламента наше школе у саставу Анђела Митрашиновић, Недељка Грмуша, Лука Миловановић, Тамара Петровић и Душица Ђокић са професором Аном Ивановић, присуствовали су Националном састанку средњошколаца и дводневној радионици под називом „Када ћемо да се чујемо?” у организацији Уније средњошколаца Србије.

Техничка школа Пожега, поводом дана факултета Машинства и грађевинарства у Краљеву, добила ЗАХВАЛНИЦУ у знак дугогодишње, успешне сарадње и заједничког напредовања! Заједнички рад и сарадња се огледа у заједничким наставним и научним активностима промовишући инжењесрство, стимулишући академске студије и обратовање младих.

Драги ученици,

Обавештавамо вас да смо у сарадњи са компанијом LINKgroup обезбедили бесплатне онлајн курсеве енглеског језика – свих нивоа за ђаке наше школе који желе да овладају знањем енглеског језика.

У просторијама FORCE представници наше школе присуствовали су отварању JOB Info Centra Požega. JOB Info Centar је каријерни центар који на локалном нивоу повезује школе, појединце, привреду и цивилни сектор на одржив и иновативан начин и представља снажну спону између света образовања и света рада.

Светски дан туризма се обележава у целом свету од 1979. године, са циљем развијања глобалне свести о значају ове делатности. Светска туристичка организација (UNWTO) је установила 27. септембар као Светски дан туризма, јер је на тај дан 1970. године у Мексику усвојен статут ове организације.

Европски дан језика је иницијатива коју је у сарадњи са Европском комисијом покренуо Савет Европе 2001. године. Од тада се овај дан обележава широм Европе 26. септембра сваке године.

У школској бибилиотеци Техничке школе, 2. септембра,  одржана је презентација о бесплатним студијама на универзитетима Русије у организацији Руског центра.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић у Техничкој школи Пожега.