У периоду од 4-7. феб. 2015. године делегацијa Техничке школе, коју су чинили директор Славко Ђокић, пом.директора Зоран Јотић,  председник Школског одбора Владан Веснић ...

У периоду од 4-7. феб. 2015. године делегацијa Техничке школе, коју су чинили директор Славко Ђокић, пом.директора Зоран Јотић,  председник Школског одбора Владан Веснић и стручни сарадник-педaгог Снежана Стаматовић, појачани са председником Општине Пожега, Милованом Мићовићом као и власником  пп. "ИНМОЛД Пласт" Гораном Јанковићем, је  боравила у Баварској области Немачке у градићу Визау у посети Средњошколском занатском центру.

Поменута школа у Немачкој је водећа школа у Баварској, по нивоу, значају и опремљености као и величини.  Има укупно око 1800 ученика и 110 професора, сарађује са еминентним немачким фирмама из области, машинства, телекоминикација (ИТ сектор), туризма и угоститељства! Указала се одлична прилика да се оствари сарадње између школа на обострано задовољство. У Немачкој, већ поменутој школи је потписан Меморандум о сарадњи између школа, на пољу размене наставника и ученика као и могућности боравка ученика на завршним разредима друге школe! 

Захваљујући доброј припреми и реализацији посете укупан резултат је више него обећавајући! Немачки партнери су исказали велику жељу за сарадњом на свим нивоима и у том правцу ће бити остварени наредни кораци! Очекује се позив и долазак директора и професора у Техничку школу, као и посета Начелника округа  у коме се налази Визау!

Путовање и боравак као и посредовање у остваривању контакта подржала је Канцеларија GIZ  (Немачка народна помоћ) у Београду са којом школа има изузетну сарадњу!