Адреса школе: Вука Караџића 6  31210 Пожега

тел: 031/714-134

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Директор: Зоран Јотић

дипломирани инжењер машинства

тел: 031/714-134

Email:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


 Помоћник директора: Љиљана Танасић Лучић

дипломирани инжењер машинства

тел: 031/811-364

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Координатор за образовање одраслих: Ана Ивановић

дипломирани економиста - мастер

Контакт телефон: 031/811-364

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Секретар: Aвдић Ника

дипломирани правник

тел: 031/811-498

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Рачуноводство: Вучковић бранка

дипломирани економиста

тел: 031/811- 498

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ЕКОЛОШКА СЕКЦИЈА


ЕКСКУРЗИЈА - МАЂАРСКА БАЛАТОН, ХАРКАЊ, БУДИПЕШТА

Ученици 3. разреда заједно са својим разредним старешинама су успешно у периоду од 1-4. октобра 2014. године реализовали екскурзију. План екскурзије у потпуности остварен, ученици су показали завидан ниво одговорности и озбиљности што је утицало на свеукупно задовољство свих актера екскурзије.


 

ОСВРТ НА 2022. ГОДИНУ ИЗ ПОЗИЦИЈЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ ПОЖЕГА, СРБИЈА

ПРЕМИЈЕРКА РЕПБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ У ПОЖЕГИ! 31.01.2023.

САВИНДАН ПРОСЛАВЉЕН У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ ПОЖЕГА 27 01 2023

 

ПРОМОТИВНИ ВИДЕО О ОБРАЗОВНИМ ПРОФИЛИМА У НАШОЈ ШКОЛИ

НОВИ КАБИНЕТ ЗА ТЕХНИЧАРА МЕХАТРОНИКЕ:

ПОСЕТА ДИРЕКТОРА СА САРАДНИЦИМА ИЗ WIESAU-A , НЕМАЧКА НАШОЈ ШКОЛИ:

ТЕХНИЧКА ШКОЛА ДАНАС:

ЛИВЦИ КАЛУПАРИ -ПРВИ ДУАЛНИ СИСТЕМ У СРБИЈИ:

ВИДЕО ТИМА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА:

ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Стручне школе у Пожеги имају дугу традицију. Још далеке 1902. године, у Пожеги је основана Женска раденичка школа.  Овај први завод за „васпитање младежи“ радио је све до првог светског рата. У току Аустријанци су уништили инвентар школе, а загрда је руинирана и оштећена.

Одмах након завршетка рата, Министраство трговине и индустрије одобрава финансијску помоћ и школа почиње да ради 15.08.1919. године. 1923. Женска занатска школа постаје самосталном школом.

 

 

Удружење трговаца заједно са Мешовитим занатским еснафом 1923. решава  да отвори занатско –трговачку школу. Уписан је 81 ученик што показује да је у варошици било развијено занатство и трговина.

 

 

 

Септембра месеца 1936. Школа улази у састав Грађанске школе и ради све до другог светског рата. Одмах након другог светског рата Женска занатска школа обнавља свој рад а формира се и мушка школа ученика у привреди.

Решењем  Среског народног одбора од 02.02.1948. године ове две школе су спојене у Школу ученика у привреди (чувени ШУП).

29.01.1963. године добија назив Мешовита школа ученика у привреди са самосталним финансирањем и као таква уписује се у судски регистар, а 12. Марта 1969. године  добија назив Школа за квалификоване раднике „Ратомир Станић“ Пожега.

1978. године ова школа и пожешка гимназија улазе у састав Образовног центра у Пожеги.

Августа1990. године из Образовног центра издваја се Гимназија а Образовни центар 1991. године мења име у Средња машинска школа Пожега која 1993. Ради као Машинска школа Пожега.

Одлуком Владе о мрежи школа у Републици Србији  школа коначно добија назив Техничка школа Пожега који и данас носи.

Данас Техничка школа образује ученике у неколико подручија рада: Машинство и обрада метала,  Трговине, туризма, угоститељства, Економије, правоа, администрације као  и програма Металургије за образ. профил: ливац-калупар.

Школа данас броји 460ученика, сврстана у 20 одељења, од тога 11 одељења у подручију рада Машинство и обрада метала и металургија и 9 одељења у подручију рада Економија трговина и туризам.

Техничка школа у последњој деценији рада израста у лидера образовања стручних профила. У сарадњи са локалним привредницима, Локалном самоуправом, Министраством просвете, и немачком владином организацијом ГИЗ знатно напредује  како кадровски тако и институционално због чега бива награђена највећим могућим признањима у Републици Србији. Светаосвска награда, Повеља Капетан Миша Анастасијевић, општинска награда "Похвала 7 април" и друга признања од локалних партнера је доказ да смо на правом путу. Томе је највише допринела заинтересованост локалних предузећа, партнера школе, на првом месту предузећа „INMOLD plast“ које стипендира ученике и запошљава у своје погоне. Захваљујући њима школа проширују своје капацитете и знања и ствара се Центар савремених технологија као део школе и предузећа „INMOLD plast“ Пожега!

Још чланака …