Ученички парламент представља једну формалну и закониту институцију, где ученици заједничким доношењем одлука могу да покушају да се изборе за своја права, да школу начине пријатнијим местом за боравак, да својим радом, трудом и идејама покушају да промене нешто што би ишло у корист свим ученицима наше школе.

Парламент чини по два представника из сваког одељења од првог до четвртог разреда. Парламент се бира сваке школске године и има председника. Представници не морају нужно да буду председник и секретар одељења, већ то може да буде сваки ученик за кога одељење сматра да ће најбоље бранити њихове идеје, мишљења и жеље.

За председника ученичког парламента Техничке школе изабрана  је ученица

 Анђела Митрашиновић IV3 (смер: Туристичко-хотелијерски техничар)

 . За заменика председника ученица Мартина Мрдак III3 (смер: Туристичко-хотелијерски техничар),

- записничар је ученица Тамара Тешић III2 (смер: Техничар за компјутерско управљања (СНС) машина).

-Ученички парламент се састаје сваког месеца, у циљу анализе актуелних дешавања која се организују  у школи и труде се да реализују све идеје.

-Ђачки парламент Техничке школе велику пажњу посвећује хуманитарним турнирима. Организован је хуманитарни турнир у одбојци у месецу новембру, а до краја школске године планира се организација и других спортова.

-У месецу децембру школа је добила позив за учешће у дијалогу на тему “Како ћемо да се чујемо” од стране организатора Београдска отворена школа (БОШ). Учествовало је пет ученика Техничке школе, чланови ученичког парламента, који су ишли у Београд у пратњи професорке Ане Ивановић. Веома користан дијалог у коме су учествовали и имали прилику да се упознају и размене искуства са ученицима из других школа и градова.

-Остварена је сарадња са НВО „Форца“. Ученици су у пратњи директора и стручних сараника школе ишли на отварање и приказ рада  швајцарске организације “Job info centrа“. У школи је од стране представника Форце организовано тестирање ученика (професионална орјентација) којом су координирали стручни сарадници школе Снежана Стаматовић и Марија Крзман . Тестирање је трајало пет радних дана, обухваћени су завршни разреди, а у њиховим просторијама могли су  да се тестирају сви заинтересовани ученици. Након завршеног тестирања, ученици добијају сертификат који ће им олакшати ибор факултета и наставак школовања, али и код будућег запошљавања.

Председница парламента, ученица Анђела Митрашиновић учествује у изради  “Акционог плана младих” на нивоу Општине Пожега, у реализацији НВО Форца.