Ученички парламент представља једну формалну и закониту институцију, где ученици заједничким доношењем одлука могу да покушају да се изборе за своја права, да школу начине пријатнијим местом за боравак, да својим радом, трудом и идејама покушају да промене нешто што би ишло у корист свим ученицима наше школе.

Парламент чини по два представника из сваког одељења од првог до четвртог разреда. Парламент се бира сваке школске године и има председника. Представници не морају нужно да буду председник и секретар одељења, већ то може да буде сваки ученик за кога одељење сматра да ће најбоље бранити њихове идеје, мишљења и жеље.

Ученички парламент ове године у сарадњи са НВО „Форца“ спроводи радионице на тему „Права детета“, а након одржаних радионица биће организован квиз на тему знања о правима детета. Наставници и стручни сарадници наше школе тренутно пролазе обуке у оквиру пројекта „Учимо и живимо демократију и људска права у школама“. Након обука планиране су активности које би требало да позитивно утичу на свест ученика о њиховим правима као и да исте унапреде. Главни ослонац у спровођењу ових активности биће Ученички парламент.

УЧЕНИЧКИ ПАРЛАМЕНТ ШК. 2021/22.

У овој школској години формирано је руководство Ученичког парламенат.

За председника Ученичког Парламента Техничке школе изабран  је Димитрије Младеновић, док је заменица председника Ангелина Симовић.