У школској бибилиотеци Техничке школе, 2. септембра,  одржана је презентација о бесплатним студијама на универзитетима Русије у организацији Руског центра.

Презентацију је одржао потпоручник инжињерије у резерви Војислав Милић.

Сваке године Руски дом реализује конкурс за добијање стипендија намењених за студирање на територији целе Русије, на свим њеним универзитетима. Најинтересантније у вези са студирањем је  чињеница да је обезбеђен смештај али и припремни, тзв. нулти разред  за ученике који не говоре руски језик.

Руска федерација годишње издваја стипендије за 15.000 младих Руски центар за науку и културу у Београду, Руски дом, је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији. Основни циљ РЦНК је јачање пријатељских, културних, међународних веза двеју братске земље – Русије и Србије.Као најстарији руски културни центар у иностранству са јединственом историјом и богатим искуством, Руски дом је центар духовног живота руске заједнице. Како пише на сајту ове установе, становници Србије такође показују велико интересовање за руску културу, историју, руски језик и активно се укључују у културно-просветитељску делатност РЦНК.  Више информација на линковима:

https://www.youtube.com/watch?v=TKrMYIAQee0&t=192s

https://ruskidom.rs/sr/ruski-ezik/obrazova-e-u-rusi-i/konkurs-za-studiranje/

https://www.youtube.com/watch?v=84rrlsaHvG4