Дана 22. 2. 2023. у школи је обележен „Дан розе мајица“. Овај дан се обележава сваке године, последње среде у фебруару, које су постале симбол борбе против вршњачког насиља.

Како је настао „Дан розе мајица“?

Догађај се догодио 2007. године, када је  канадски ученик Чарлес МекНил у школу дошао са розе мајицом на себи и због тога претрпео вербално насиље од својих вршњака, након чега је покренута иницијатива. Ученик је обукао розе мајицу као знак подршке мајци, која је оболела од карцинома дојке. Купљено је 50 мајица које су подељене вршњацима у школи, у знак подршке ученику. Након тога су ученици долазили у школу у розе мајицама, које су постале симбол вршњачког насиља.

Наши ученици и наставници сваке године на другачији и креативнији начин обележе овај дан. Ученици који су чланови Вршњачког тима су предлагали  интересантне идеје, који су затим и реализовали. Показали су велику заинтересованост и ангажованост око плаката које су израдили уз помоћ координатора Вршњачког тима.

Припремили су два плаката и балоне на којима се налазе мотивационе поруке за вршњаке усмерене на борбу против насиља. Окачили су га у холу школе, где може да буде доступан осталим ученицима школе, као и професорима. Цео догађај је пропратила ТВ Пожеге.

Направљени прилог у коме  су учествовали представници  Вршњачког тима и професорка Нада Васиљевић, као и двоје ученика Недељка Грмуша IV3 и Лука Миловановић III4, емитован је на локалној телевизији и постављен на електронске мреже школе.