У просторијама FORCE представници наше школе присуствовали су отварању JOB Info Centra Požega. JOB Info Centar је каријерни центар који на локалном нивоу повезује школе, појединце, привреду и цивилни сектор на одржив и иновативан начин и представља снажну спону између света образовања и света рада.

Присутнима се обратила заменица дриректора „Знањем до посла“, Милена Јанковић. Програм „Знањем до посла“ (Е2Е) је партнерски пројекат две владе - Швајцарске и Србије - осмишљен да створи предуслове за брже запошљавање младих. Е2Е се залаже да се политике запошљавања младих доносе на основу потреба утврђених у пракси. Истовремено, помаже стварање прилика за запошљавање и образовање младих у различитим компанијама. Е2Е омогућава младима да учењем кроз рад стекну вештине које се траже на тржишту рада и које ће им помоћи да брже и лакше дођу до пристојног посла.

Кључна улога JOB Info Centra јесте да пружи ђацима, студентима и незапосленима подршку у процесу каријерног развоја и планирања каријере, у стицању радног искуства и оних знања и вештина које ће им бити од значаја при запошљавању; сагледавању личне позиције и интересовања, у тражњеу релевантних информација са тржишта рада; припреме младих за успешно управљање каријером и брже запошљавање.

На отварању ЈОВ Info Centra Požega присуствовали су: директор школе, Зоран Јотић, Марија Крзман и Сандра Јовићевић. И ученици наше школе: Анђела Митрашиновић и Лука Миловановић, представници Ученичког парламента и  Нена Ковачевић, представник Вршњачког тима за КВиС.

Caption